HUNDETASKER

VÆRD AT VIDE OM HUNDETASKER FRA DESIGNFORPETS.DK

Hundetasker i mange og lækre varianter. Her finder du alt inden for hundetasker i forskellige materialer, former, farver og ikke mindst design.

En hundetaske skal være et rart sted at være for din hund, og med den rette hundetaske, er du langt ift. at sikre dig, at din lille hund bliver glad og trives med tasken.

At finde den rette hundetaske, kan til tider være lidt at en udfordring, da der faktisk er mange ting, der skal tages stilling til. Men fortvivl ikke, vi vil nemlig i dette afsnit, sørge for at få dig klædt godt på, til at træffe det helt rigtige valg, så du får den helt rigtige hundetaske første gang. Samtidig vil vi i afsnittet forklare om de regler der findes, hvis du f.eks. skal have en flygodkendt hundetaske og meget andet.

Inden vi går rigtigt i gang, skal du vide, at vi her hos Design for Pets er helt pjattet med hunde og ikke mindst tilbehør til hunde. Vores viden rækker langt, og vi har efterhånden mange års erfaring på markedet. Så du skal aldrig holde dig tilbage, hvis du har spørgsmål af nogen art. Vi står nemlig hjertens gerne til rådighed og hjælper alt det vi kan.

Først vil vi tage dig med på en rundtur i hvilken materialer der er at vælge imellem, samt fordelene og ulemper ved de forskellige materialer osv. Herefter vil du kunne læse mere omkring de forskellige typer, modeller osv.

Hundetasker – Størrelser

Når det kommer til at finde den rette størrelse på hundetasken, skal du naturligvis først tage et mål af din hund, for herved at have ”minimums” målene. Disse mål, skal du bruge som et udgangspunkt. Herefter kobles disse mål med ”formålet” med hundetasken samt ønske til model.

Der er stor forskel på, om du er på udkig efter en hundetaske, du udelukkende skal bruge til transport, eller om du er på udkig efter en hundetaske, som samtidig kan anvendes som et lille hundebur i kortere perioder.

 

Hundetaske til transport

En hundetaske, som ”blot” skal anvendes til at give din hund et lift, for herved at skåne den, bør naturligvis have en passende størrelse. Hunden skal både kunne ligge, sidde og stå i tasken, så den har valgfriheden. Derfor er det vigtigt, at du måler din hund i alle positionerne. Dernæst bør hundetasken kunne rumme at din hund måske har lyst til at kunne krumme sig lidt sammen osv. Derfor er det vigtigt, at du er grundig med målebåndet, for herved at finde frem til de helt rigtige mål til din nye hundetaske.

 

Hundetaske som ”lille hundebur”

Her skal du naturligvis sikre dig, at der i denne hundetaske er ekstra meget plads, så din hund har mulighed for at kunne vende og dreje sig, i takt med at den ændrer stilling. Dog er det her naturligvis altafgørende at vælge en taske til din hund med lufthuller/ventilation.

Så tag målene på din hund og gang med ca. 1½ – 2, så er du i hvert tilfælde dækket godt ind og har en hundetaske, der vil skabe glæde for din hund.

HUNDETASKER – MATERIALE

Hundetasker fås i mange forskellige former for materiale, og det er meget individuelt hvad man sværger til. Samtidig med at formålet med hundetasken spiller en væsentlig rolle for, hvilken materiale, der er mest velegnet.

Men lad os gennemgå materialerne en ad gangen.

* PU Læder – Et kunstlæder af rigtig lækker kvalitet, som både er let at vedligeholde og som har en god holdbarhed. PU Læder holder sig pæn længe og er meget rengøringsvenlig

* Nylon – Flere af vores hundetasker er designet i nylon. De fleste af dem, består af en kombination af nylon og nylonet, som giver en god ventilation. Nylon er et prisvenligt og samtidig meget holdbart materiale. Det er desuden let at gøre rent.

* Polyamid nylon – er en specifik type nylon. Polyamid er et syntetisk produkt, der oprindelig var udviklet til nylonstrømper. Men via videreudvikling, findes der i dag mange forskellige typer, som er sammensat af flere enheder.

* Plastic (her dog tale om hundebure) – Plastic er mange ting og fås i mange forskellige kvalitetsniveauer. De hundebure du finder i vores sortiment, er alle af en kvalitet, der er velegnet til hundebure. De er slagfaste, således de kan tåle at blive brugt, både i bil såvel som på fly mm. Plastic er nemt at holde og er samtidig meget rengøringsvenligt. Plastic anvendes blandt andet til de flygodkendte hundebure, som du finder på vores side, og som vi gennemgår senere i dette afsnit.

Som vi startede med at skrive, så er valget af materialet altså afhængig af hvilken formål du har med din hundetaske. For en hundetaske af PU Læder er selvsagt ikke særlig anvendeligt, hvis du skal have en hundetaske til flytransport, ligesom en hundetaske i plastic, heller ikke er særlig velegnet til at tage med på cafe besøg.

HUNDETASKER TIL SMÅ HUNDE

Små hunde er bare fantastiske, og giver dig som hundeejer utrolig mange oplevelser. De er nemlig velegnet som følgesvend og er lette at have med rundt. Hos Designforpets.dk, har vi en forkærlighed for de små banditter, og derfor har vi selvfølgelig en lang række hundetasker til lige netop dem.

Hundetasker til små hunde, skal være lette at have med, og de skal være af en god kvalitet. I vores sortiment af hundetasker til små hunde, finder du en lang række forskellige typer og modeller.

Vi lægger vægt på at have et bredt udvalg, så du kan finde lige den taske du står og mangler. For hundetasker til små hunde, er ikke bare en ”taske”, som nogen måske vil tro. For vi ved jo godt, at smag og stil er meget individuelt. Lige som racen også har stor betydning for hvilken type hundetaske man ender med at vælge.

Chihuahua er uden tvivl en helt oplagt hunderace, til en hundetaske. Og en race der er relativ let at finde hundetasker til, da både deres kropsbygning og størrelse, gør dem helt perfekte til en hundetaske. Andre racer kan være lidt svære at finde en passende hundetaske til, da de måske har en tungere kropsbygning m.m.

Til de helt små hunde, har vi naturligvis et bredt og godt udvalg af hundetasker. Og når du længere nede har læset afsnittet ”Hundetasker til flyrejser”, synes vi at du skal have den her hundetaske i mente ”United Pets Mini Doggy Bag”. Den er nemlig perfekt til netop dette formål. Her får du en taske, som er let at folde sammen, samtid med den kan sættes fast på din kuffert/trolly, hvilket gør den perfekt til mange formål.

Hos Design for Pets har vi i øvrigt et stort udvalg af de populære hundetasker fra det franske firma BOBBY, som er et velkendt mærke indenfor tilbehør til hunde og katte. Der kommer løbende nye modeller og farver på hundetaskerne fra BOBBY. Den mest populære er hundetasken ”Sac Promenade”, som findes i to størrelser og flere farver. Farverne udskiftes løbende, alt efter årstid og mode.

Denne hundetaske er senere blevet videreudviklet til at omfatte tasker med fast bund og tasker, der kan konverteres til hundesenge. Dette kan være en stor fordel, hvis du ønsker et trygt hvilested til hunden, når den er med på tur.

HUNDETASKER GODKENDT TIL FLY

Med en lille hund, er det muligt at medbringe sin hund på flyrejser. Dog er det vigtigt, at du inden afrejse, har undersøgt om det enkelte flyselskab, har nogle særlige retningslinjer for netop transport af hunde.

Herunder kan du læse de gængse retningslinjer, der gælder vedr. hundetasker der er godkendt til fly. Der forelægger forskellige krav til henholdsvis hundetasker, der medbringes i kabinen samt hundebure til transport i lastrum.

Generelle retningslinjer:

* Hunde kan ikke medbringes på charterrejser, men udelukkende på rutefly.

* Du skal som oftest booke plads til din hund i forvejen (tjek med det enkelte selskab).

RETNINGSLINJER – HUNDETASKER GODKENDT TIL FLY (KABINE):

* Hundetaskens mål må ikke overstige følgende mål: 40 x 25 x 23 cm.

* Den samlede vægt på hund og hundetaske må ikke overstige 8 kg.

* Hundetasken skal være beregnet til netop hunde, med ventilationsmuligheder og adgangsmulighed.

* Hundetasken skal kunne lukkes, så hunden ikke kan komme ud.

* Tasken skal kunne placeres på gulvet foran dig.

* Hundetaskens størrelse, skal give den enkelte hund plads til at kunne bevæge sig rundt.

RETNINGSLINJER – HUNDEBURE GODKENDT TIL FLY (LASTRUM)

* Hundeburet skal være af slagfast materiale, herunder hårdt plastic, glasfiber eller metal.

* Hundeburet skal være forsynet med mad og vand, så hunden har nok til hele turen.

* Hundeburet skal være ”lækagesikkert”

* Skal være desinficeret inden afrejse

* Krav til hundeburets størrelse: Skal være stort nok til at hunden kan stå oprejst.

Som udgangspunkt skal du have et hundebur til hver enkelt hund, men det er tilladt med op til to hunde i samme bur, såfremt den samlede vægt ikke overstiger 14 kg.

Alle rutefly har et særskilt rum i lastrummet, der er godkendt til transport af dyr. I dette rum, holdes både lufttryk og temperaturen konstant.

Om du vælger at transportere din hund med fly via kabine eller i lastrum, kan afhænge af mange ting. Nogle hunde vil have det bedst med at være hvor du er, mens andre vil have det bedst med færre mennesker og uro, hvorved transport i lastrum vil være at foretrække.

Sidst men ikke mindst, husk at kontakte det pågældende flyselskab på forhånd, så du kender netop deres retningslinjer på forhånd.

HVILKEN TYPE HUNDETASKE SKAL MAN VÆLGE?

Nu har du (måske) læst omkring de forskellige typer af materiale, formål og modeller af hundetasker du kan finde på vores side. Og vi håber at du føler dig klædt på til at vælge din nye hundetaske. Men lad os lige opsummere, hvilken overvejelser du skal gøre dig, inden du træffer den endelige afgørelse:

* Hvad er formålet med din hundetaske? Flyrejse, en decideret hundetaske til eks. byture eller et hundebur til cyklen?

* Hvilken type materiale er bedst egnet til din hundetaske (med udgangspunkt i formålet). En i stof, nylon eller PU læder er mest egnet når du fysisk skal løfte rundt på din taske, mens et bur i hårdt materiale er mest egnet til bil og fly.

HVORDAN GØR DU DIN HUND TRYG VED HUNDETASKEN?

En hundetaske skal gerne være en, som din hund elsker, for at det bliver en succes for både dig og hunden. Herunder kan du læse om, hvordan du hjælper din hund på vej til netop dette.

Når du modtager din nye hundetaske eller hundebur, skal tasken ”integreres” i jeres hjem. Lad tasken tage ”lugt” fra hjemmet, inden du introducerer den for din hund. Dermed vil der automatisk være mere tryghed omkring tasken, set fra hundens side.

Sæt den på gulvet og lad din hund snuse til den, mens den er åben. Læg f.eks. lidt af dens yndlings godbidder ned i tasken, så du stimulerer den til at undersøge den nærmere. Du kan også vælge at lægge  dens yndlingstæppe der i, så den dermed forbinder det med noget rart. Bare giv den tid, da nogle hunde har brug for lige at ”bearbejde” de nye indtryk. Det kan tage få minutter hos nogle, mens det kan tage dage hos andre. Hvis din hund bare springer op i hundetasken og straks finder sig til rette, er der jo ingen grund til at gøre et større nummer ud af det.

Men er din hund mere tilbageholdende, handler det om at vise hunden, at den nye taske er en naturlig del af jeres liv. Tag tasken med i sofaen, tving ikke hunden op i den, men bare lad tasken stå og læg evt. din hånd derned. Det vil både vise hunden, at tasken er ”okay” samtidig med at du vil afgive noget at din duft i hundetasken. Sæt tasken der hvor din hund plejer at ligge og sove, gerne med dens tæppe i, så kan det være at den selv regner ”fidusen” ud.

Når din hund er blevet tryg ved tasken og skal med på sin første tur. Så gør turen kort, og gør turen til en positiv ting. Forøg over tid, perioderne hunden skal være i tasken, for herved at sikre dig det bliver en positiv proces.

Vi håber du fik noget ud af vores afsnit omkring Hundetasker og finder lige den taske der matcher både dine og din hunds behov.