HUNDEHALSBÅND TIL HUNDE I ALLE STØRRELSER

Vi fører et større udvalg af halsbånd af høj kvalitet til hunde i alle størrelser. Kategorien vil løbende blive udbygget med nye smarte halsbånd til din firbenede ven.

Alle hunde har brug for et halsbånd. Et hundehalsbånd tjener mange formål. Først og fremmest er det nemmere at have hunden under kontrol, når den har et halsbånd på. På samme måde som med hundeselen, er det muligt at fastgøre hundesnoren til halsbåndet, så hunden er under kontrol på gåturen. Derudover er det muligt at fastgøre et hundetegn (ID) med hundens kontaktdata i tilfælde af, at den bliver væk fra sin ejer. I de senere år er der ligeledes kommet forskellige små lygter på markedet, som man kan fastgøre til hundens halsbånd, så det er nemmere at se hunden i mørke.

Samtidig findes der forskellige typer af hundehalsbånd med lys og reflekshalsbånd, som ligeledes har til formål at synliggøre hunden i de mørke vintermåneder. Det sidste nye inden for lysende hundehalsbånd er hundehalsbånd med LED lys, som er den mest synlige løsning i mørke områder. Udover lysende hundehalsbånd, kan du også anskaffe dig et refleks hundehalsbånd til de mørke tider. Rogz hundehalsbånd er blot ét af de mange brands som laver reflekshundehalsbånd i flotte designs og i lækre, slidstærke materialer.

HUNDEHALSBÅND ELLER HUNDESELE?

Nogle hundeejere foretrækker at lufte hunden med en hundesele fremfor et hunde halsbånd. Hvis der er tale om en stor og/eller muskuløs hund, vil hunden som oftest være mere kontrollerbar med en hundesele fremfor et hundehalsbånd. Og samtidig vil man kunne undgå et alt for kraftigt træk omkring hundens hals/nakke. Omvendt kan det være en fordel med et halsbånd, hvis hunden trækker meget. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med et såkaldt ”kvæler” halsbånd. Disse findes nu i moderne rund syede udgaver, som er mere skånsomme fremfor de tidligere udgaver med kæde.

HUNDEHALSBÅND I LÆDER ELLER HUNDEHALSBÅND I NYLON?

De fleste hundehalsbånd er fremstillet af enten læder eller nylon. Dette skyldes at disse materialer er de mest slidstærke. Et læder hundehalsbånd er en lidt dyrere løsning, men til gengæld en meget holdbar og slidstærk løsning. Ulempen ved et hundehalsbånd i læder er, at det ikke så godt tåler vand. Så hvis din hund er meget glad for at bade, vil et hundehalsbånd i nylon nok være at foretrække. En anden fordel ved nylon halsbånd til hunde er, at de er meget fleksible, forstået på den måde, at de ofte kan reguleres med op til 15 cm. Derudover er nylonhalsbånd forholdsvis billige hundehalsbånd, som man kan tillade sig at udskifte lidt oftere.

Udover de traditionelle hundehalsbånd i læder, findes der også en del halsbånd i kunstlæder (PU læder). Det kan umiddelbart være svært at se forskel, men holdbarheden er typisk noget længere for halsbånd i ægte læder, da det sjældent revner. Hundehalsbånd læder findes også i en rund syet udgave. Disse randsyet hundehalsbånd er ofte fremstillet i lækkert blødt kalveskind og er dermed meget komfortable for hunden. De rund syet hundehalsbånd er især velegnet til hunde med lang eller semilang pels, da de ikke får pelsen til at filtre så meget som traditionelle hunde halsbånd. Det samme gælder de rund syede hundeseler.

De fleste halsbånd i nylon er forsynet med et såkaldt klikspænde i plast, som gør det nemt at tage det af og på i en fart. Derudover er det ofte muligt at vaske dem i vaskemaskinen, da spændet ikke ruster.

HUNDEHALSBÅND MED STEN, NITTER OG DIAMANTER

I de seneste årtier, har der været en tendens til, at der ligesom på alle andre accessoires, skal være masser af ”bling-bling” på hunde halsbånd og andet tilbehør til vores firbenede ven. Markedet for hundehalsbånd med diamanter og andet ”bling-bling” er således vokset betydeligt indenfor de seneste år. Det er dog som oftest hundehalsbånd med sten i form af simili sten eller Swarovski krystaller, der er mest udbredt. Sidstnævnte er klart den dyreste variant. Men man kan sagtens få et billig hundehalsbånd i f.eks. kunstlæder med simili sten.

Til de lidt større og muskuløse hunderacer vil man ofte vælge et hunde halsbånd med nitter, fremfor de mere skrøbelige krystaller. Der findes dog også nogle rigtig flotte hundehalsbånd med en kombination at sten og nitter.

TILBEHØR TIL HUNDE HALSBÅND

De fleste producenter af hundehalsbånd fremstiller ligeledes hundeliner, der matcher halsbåndet. Og ofte kan man også få en hundesele i samme materiale og farvekombination. Det er helt klart noget der vækker opsigt, når der kommer lidt kulør på tilbehøret. Udover basistilbehøret findes der diverse smykker, som kan pryde halsbåndet. Nogle af dem har primært praktiske formål, såsom små lygter og reflekser samt det klassiske hundetegn med kontaktdata til hundens ejer. Derudover findes der diverse vedhæng i forskellige udformninger og materialer, som man kan pryde halsbåndet med.

VI HAR BÅDE HALSBÅND TIL STORE HUNDE OG HALSBÅND TIL SMÅ HUNDE

Når man skal finde den korrekte størrelse til et hundehalsbånd, er det vigtigt at man måler korrekt. Det nemmeste er at benytte et gammeldags målebånd, som man lægger lidt løst omkring hundens hals. Det er en god idé at lægge et par fingre imellem hundens nakke og målebåndet for at sikre, at det ikke bliver for stramt. Når du har taget hundens halsmål, er det nemt at bestille ud fra mål, der er angivet ud for det enkelte produkt.

Vi har samtidig gjort det nemt for dig, idet vi har opdelt varekategorien Hundehalsbånd i hhv. halsbånd til små hunde, halsbånd til mellemstore hunde samt halsbånd til store hunde.

I nogle tilfælde vil din hund kunne passe halsbånd indenfor to kategorier. Halsbånd til store hunde vil udover at være længere, typisk også være lidt bredere end halsbånd til små hunde og halsbånd til mellemstore hunde. Hvor bredt halsbåndet bør være afhænger meget af hundens race/type. Ofte kan det være en god idé at vælge et bredt halsbånd til de mere muskuløse racer.

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse og/eller type af halsbånd, du bør vælge til din hund, er du altid velkommen til at kontakte vores Kundeservice. Du kan ringe til os på tlf. 3011 9500 eller benytte vores kontaktformular – klik her.