KATTESKÅLE

Som katteejer kan man godt blive i tvivl om, hvilken type madskål katten foretrækker at spise af, og hvordan man sikrer sig at katten får tilstrækkeligt med vand. Fælles for både vandskåle og madskåle til katte, gælder det at de skal have en tilstrækkelig størrelse, så kattens knurhår ikke rammer skålens kanter. Det bryder den sig nemlig ikke om ….

En anden vigtig detalje, som har stor indflydelse på kattens æde- og ikke mindst drikkelyst er placeringen af katteskålene. Katte bryder sig bestemt ikke om at spise eller drikke ved siden af kattebakken. Derfor er det meget vigtigt at disse holdes adskilt, gerne i forskellige rum (hvis dette er en mulighed).

Som erfarne katteejere, har vi desuden gjort os den erfaring, at kattene typisk drikker mindre (og nogle gange slet ikke), når madskål og vandskål er placeret meget tæt på hinanden. Derfor anbefaler vi, at disse placeres med en forholdsvis lang afstand i mellem.

KATTESKÅLE I STÅL, PLAST ELLER KERAMIK

De fleste katteskåle i vores sortiment tåler at komme en tur i opvaskemaskinen. Det gælder dog ikke de katteskåle i stål, som er farvet på ydersiden og/eller er forsynet med en skridsikker gummiring i bunden. Her anbefaler vi en kort iblødsætning og herefter håndvask.

Hvis du ønsker en god katteskål, som tåler maskinopvask, kan vi anbefale de smarte skåle i italiensk design fra United Pets. De er alle fremstillet i praktisk polypropylen (et særdeles slidstærkt plastmateriale) og findes i mange forskellige farver. Alle katteskåle fra United Pets har i øvrigt skridsikker bund.

Er du mere til klassisk design og diskret luksus, skal du måske vælge en af klassiske stentøjsskåle fra det engelske firma Mason Cash, som bl.a. har produceret madskåle til kæledyr i over 100 år. Disse skåle står på grund af deres tyngde også fint fast på gulvet.

Har du flere katte, der godt kan lide at spise sammen, kan vi anbefale en af de flotte dobbeltskåle fra United Pets eller fra Hing Design. Sidstnævnte har vundet flere designpriser og udmærker sig bland andet ved, at man kan tage de rustfrie skåle ud af selve holderen og vaske dem i opvaskemaskinen.

FODERSKÅLE TIL KILLINGER

Har du killinger i huset, anbefaler vi en madskål og en vandskål med forholdsvis lave kanter, så killingen bedre kan nå foderet og ikke træder i vandet. Skålen må dog gerne være bred, især hvis der er mere end en killing.

UNDERLAG TIL KATTESKÅLE

Ønsker du at beskytte dit gulv mod overskydende vådfoder eller vand, kan vi anbefale en af de praktiske underlag fra Mason Cash eller United Pets. Sidstnævnte, der er fremstillet af silikone, udmærker sig ved at være komplet skridsikkert mod gulvet, samtidig med at det forhindrer katteskåle i at rutsche rundt. Begge typer underlag er nemme at rengøre, blot med lunkent vand, evt. tilsat lidt opvaskemiddel.