HUNDESELER

En hundesele er et absolut ”must”, når hunden skal på tur. Fordelen ved en hundesele, fremfor for eksempel et halsbånd er, at trækket fordeles over hele hundens brystparti, og mindsker dermed trækket på hundens hals. Hundeseler findes efterhånden i et utal af varianter, så man altid kan finde en sele der passer til ens hund, uanset race, størrelse og type.

HVILKEN HUNDESELE ER BEDST?

Ovennævnte spørgsmål afhænger først og fremmest af, hvilken type hund, der er tale om. En stor muskuløs hund har naturligvis brug for en stærkere sele med mere støtte end f.eks. en Chihuahua eller Yorkshire Terrier. Nogle producenter har således specialiseret sig i hundeseler til store hunde, mens andre producenter, f.eks. Puppia primært har fokus på hundeseler til små hunde. Den bedste hundesele afhænger således både af hundens størrelse, type og race. Men det kan også være et spørgsmål, hvad hundens ejer lægger mest vægt på.

Nogle hundeejere lægger mest vægt på hundens komfort mens andre lægger vægt på, at hundeselen er smuk og måske matcher stilen på andet udstyr til hunden.

HUNDESELER TIL SMÅ HUNDE

Hos designforpets.dk har vi et stort udvalg af hundeseler til små hunde. Vi er bl.a. Danmarks førende Puppia forhandler. Puppia er en verdenskendt producent af hundeseler samt tøj og accessories til små hunde. Puppia selerne udmærker sig først og fremmest ved det høje komfortniveau og det lækre materialevalg. Derudover er Puppia konstant på forkant med udviklingen og nye trends i modeverdenen.

Puppia er allermest kendt for den populære soft sele, som efterhånden findes i et utal af farver og varianter. Derudover findes den også i en vest variant, som yder ekstra support til de helt små hunde. En Puppia soft sele er det perfekte valg til langhårede hunde, idet man undgår filtring omkring selen, dels pga. det brede bærestykke, men også pga. det lækre og bløde materialevalg.

Puppia selerne findes i 4-5 forskellige størrelser (afhængig af modellen) og passer typisk til hunde fra 1,5 – 9,5 kilo. Enkelte modeller passer også de lidt større hunde. Hundeselerne fra Puppia er produceret i Korea og udbydes til en særdeles rimelig pris, idet vi importerer direkte.

HVORDAN TAGER JEG MÅL TIL EN HUNDESELE?

For at finde den korrekte størrelse på hundeselen, er der to mål der er vigtige. Som demonstreret på tegningen nedenfor, skal du måle hunden omkring halsen og omkring brystet (lige bag forbenene). For at den ikke skal sidde for stramt, skal der være plads til to fingre under målebåndet.

De fleste hundeseler er justerbare omkring brystet. Derfor skal du vælge en størrelse med det interval, som hundens brystmål lægger indenfor. De fleste seler vil have angivet et interval både for halsmål og brystmål. Nogle tager ligeledes højde for ryglængden.

Du vil kunne finde en mål-angivelse ud for alle vores hundeseler, da de forskellige modeller godt kan variere i størrelsen. Og skulle du være i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

HUNDESELE TIL HVALP

Når du skal vælge en hundesele til den lille hvalp, er det en god idé at investere i en, der har ekstra justeringsmuligheder, så du forhåbentlig kan beholde den i lidt længere tid, inden den skal udskiftes med en større model. Derudover er det naturligvis vigtigt, at den er behagelig for hvalpen at have på, da tilvænningen således bliver nemmere. Puppia har bl.a. lavet en soft sele, der udover den gode komfort også byder på ekstra justeringsmuligheder:  Puppia Soft Sele til Hvalpe

HUNDESELE TIL BIL

Skal du have hunden med i bilen, er det naturligvis vigtigt, at den er spændt godt fast, både af hensyn til hundens sikkerhed men også medtrafikanters sikkerhed. Så hvis du ikke er i besiddelse af et sikkert transportbur, så er en hundesele til bilen en rigtig god investering. Med denne simple hundesnor fra BOBBY kan du nemt og enkelt fastgøre hunden til bilens almindelige seleholder:  BOBBY Hundesele til bil

Vil du have en line med til din nye hundesele kan du finde matchende liner i kategorien Hundesnore eller Flexliner

VI HAR DET STØRSTE UDVALG I HUNDESELER.

Hos os kan du finde de unikke seler til hunde. Leder du efter dyre elegante hundeseler eller en billig hundesele, så finder du det her hos os. Vi går ind for sele hunde, da de, efter vores mening og viden, trives bedst under de daglige gåture.

HVORFOR BRUGE HUNDESELE FREMFOR ALMINDELIGT HALSBÅND?

Hvorfor egentligt? Det er så meget nemmere lige at fæstne hundesnoren i halsbåndet. Men det kan godt betale sig at bruge få sekunder på at give hunden sele på. Det gælder især hos hunde, der trækker.

Der er set utallige skader på hunde, der oftest bliver luftet med halsbånd:

  • Skader på hals, rygskader og skulderskader. Hundens indre anatomi kan tage skade og give overbelastning og andre skader i resten af hundens krop.
  • Men endnu værre er det, at et halsbånd presser alt for meget på hundens skjoldbruskkirtel ved træk. Det kan give inflammation og ved langvarig modstand fra hundens immunsystem, kan kirtlen få permanent skade. Det kan give hunden problemer med stofskiftet.
  • For meget og langvarigt pres på luftrør nedsætter blodforsyningen til hovedet, hvilket kan forårsage øjenproblemer.
  • Nervebaner ved halsen kan forstyrres og dermed give hunden føleforstyrrelser i poter og ben.

Fordelene ved hundeseler:

  • En sund hund uden ovennævnte skader eller skavanker.
  • Det er bevist, at en del hunde faktisk begynder at gå pænere og roligere efter at gå fra halsbånd til sele.
  • Vil din hund gerne snuse kommer snoren ofte i vejen, når den er fæstnet til halsbåndet. Det gør den ikke når snoren er fæstnet i ryggen, som den netop er ved hundeseler.
  • Sikkerhedsmæssigt er en hund sele klart at foretrække, da en hund forholdsvist nemt kan vride sig ud af et halsbånd.

En hund stopper ikke med at trække, fordi det gør ondt eller presser på halsen. Det er dit ansvar som hundeejer at passe på den. Et pludseligt spring efter en sommerfugl kan give et voldsomt ryk i halsbåndet og forårsage skader. Kort sagt – halsbånd er kun til hundetegn, pynt og fri træning. En sele hund er bedre sikret.

HVILKEN STØRRELSE PASSER TIL MIN HUND – STØRRELSESGUIDE TIL SELE TIL HUNDE.

Det er vigtigt at din hund passer sin hunde sele perfekt. Ellers vil den irritere og presse de forkerte steder på hundekroppen. Men hvordan finder du den helt rigtige størrelse?

Vi har mål og måleanvisninger på alle vores seler til hund, så du nemt kan måle din hund de rigtige steder for at bedømme størrelsen.

De vigtigste mål er omkring halsen og omkring brystet. Brystmålet måles lige bag forbenene. Der skal være plads til to fingre under målebåndet begge steder. De fleste hundeseler er justerbare omkring brystet og nogle også omkring halsen. Der skal du selvfølgelig vælge den variant din hunds brystmål ligger indenfor og gerne midt i.

Din lille hvalp har brug for en sele med ekstra mange justeringer, så selen holder lidt længere. Du må dog regne med udskiftning alligevel, efterhånden som din lille pelsklump vokser. Men en hundesele hvalp skal have en blød sele, så tilvænningen bliver nem og uden problemer. Finder den lille hvalp først ud af at en sele gnaver eller strammer for meget, så bliver det svært at lave om igen. Derfor vil en af vores bløde seler, være det bedste valg til den første tid med hvalpen.

Er du i tvivl om størrelser er du meget velkommen til at kontakte os, så hjælper vi med at finde den helt rigtige størrelse til din firbenede ven.

NÅR HUNDEN SKAL MED PÅ KØRETUR – SIKKERHEDSSELE TIL HUND.

Nogle hunde elsker køreture – måske mest bare fordi de kommer med deres ejer. Men har du jævnligt din hund med i bilen, vil du opleve endnu en fordel ved at bruge hundeseler. En sele passer både på din hund, men også på dig, hvis hunden sidder på bagsædet. En flyvende hund er nemlig meget ubehagelig at få i nakken. Det er mildt sagt, for det kan være dødeligt. For jer begge. Derfor kan vi tilbyde en smart hundeline med spænde, der passer i bilens sikkerhedsselelås. Så er din hund sikret, ligesom dig.

HUNDE SELER TIL ALLE HUNDESTØRRELSER

Store hunde har også brug for hundeseler – det er ikke kun forbeholdt de små størrelser. En sele til stor hund bliver endnu ikke brugt så meget som til de mindre. Men hundeseler vinder mere og mere indpas hos de større hunde også. Store hunde trækker selvfølgelig hårdere og derfor mener nogle at halsbånd virker bedre. Men som før nævnt, så sker det faktisk ofte, at hunde begynder at gå roligere med en hundesele. Det kan skyldes smerterne og ubehaget gåturen bliver forbundet med, pga. presset mod halsen forsvinder. Der kommer mere ro på hunden.

Din lille hund bør især have sele på for sikkerhedens skyld, da de små hunde nemmere kan vriste sig ud af et halsbånd. Ved møde med andre og usikre hunde kan det blive fatalt for den lille.

Alle vores mange seler er sikkerhedsmæssigt forsvarlige. Så gå trygt på opdagelse i vores store udvalg af seler og find den helt rigtige til din hunds behov og din stil.