KATTEHALSBÅND & KATTESELER

Hvert år er der mange katte, der forsvinder fra hjemmet, ofte fordi de farer vild, eller fordi er er kommet ud ved en fejl. Særligt om foråret og om sommeren er der rigtig mange katte, der bliver efterlyst og fremlyst. Der er ligeledes mange, der forsvinder i forbindelse med en flytning, fordi de ganske simpelt ikke kan finde hjem, når de kommer væk fra de vante omgivelser.

Derfor er det rigtig vigtigt, at man holder katten inden døre de første 3-4 uger efter en flytning (og gerne længere tid). Generelt gælder det, at kattens stedsans først er rigtig udviklet, når den er minimum seks måneder gammel. Så indtil da bør man være meget påpasselig med at lukke katten ud uden opsyn.

Katte der ikke er neutraliseret er generelt mere tilbøjelige til at løbe hjemme fra. Men heldigvis er der en tendens til at flere og flere tamkatte bliver neutraliseret, inden de er seks måneder gamle, hvor de typisk er kønsmodne.

Overtager man en kat fra et internat vil den altid være neutraliseret, og chippet eller øremærket, inden den forlader internatet. Generelt er det en rigtig god idé at få katten chippet eller øremærket (eller evt. begge dele), så man har en større chance for at forene katten med sin ejer, såfremt den bliver væk.

Som supplement til chip/øremærke kan det være en rigtig god idé at forsyne udekatten med et halsbånd. På den måde kan man nemt se, at katte har et tilhørsforhold.

 

Er det sikkert for katten at bære et halsbånd?

Da katte jo som bekendt godt kan lide at klatre i træer og ofte sniger sig rundt i buskadset i deres jagt på fugle og mus m.m., kan man jo godt stille spørgsmålstegn ved, hvor vidt den kan komme til at hænge fast, når den bærer et halsbånd.

Af samme årsag er de fleste halsbånd til katte forsynet med en form for sikkerhedsforanstaltning. Ofte er det et lille stykke elastik, der er syet ind i halsbåndet, således at halsbåndet kan strække sig, såfremt uheldet skulle være ude.

Hos designforpets.dk fører vi udelukkende halsbånd med diverse sikkerhedsforanstaltninger. Det til kommer, at de fleste af vores halsbånd er forsynet med en lille klokke (som kan tages af). Når der er klokke på halsbåndet, er det nemmere at finde frem til katten, såfremt den skulle have gemt sig i buske eller lign. Samtidig virker klokken som en lille ”advarsel” til fuglene 😉

Kattehalsbånd – Materialer og udformning

De fleste af vores halsbånd til katte er fremstillet af enten læder eller blød nylon. Men der er også enkelte modeller i kunstlæder (PU-læder). De er alle forholdsvis smalle og lette (ift. hundehalsbånd), så de generer katten mindst muligt. Alle vores kattehalsbånd er justerbare, så de kan tilpasses de fleste katte (dog ikke helt små killinger). Alle kattehalsbånd er således one size, men der vil ofte være flere valgmuligheder i forhold til farver 😊

Alle halsbånd er fremstille af kvalitets materialer og kommer fra anerkendte leverandører i Frankrig.

Hos designforpets.dk finder du kattehalsbånd til både hverdag og fest! Se f.eks. de smukke kattehalsbånd med rhinsten fra Wouapy eller de fine glimmerhalsbånd til katte fra Bobby!

Hvorfor bruge en Kattesele?

I mange husstande, særligt i etageejendomme, er der ikke mulighed for at katten selv kan gå ind og ud, når den har lyst til det. Og hvis man f.eks. bor ud til en trafikeret vej, er det heller ikke særligt hensigtsmæssigt at have katten til at rende løs.

Så hvis man ikke har mulighed for at lave en kattesikker have eller indhegning, kan man i stedet vælge at gå tur med katten.

For at gøre gåturen med katten så sikker som muligt, er det vigtigt, at den bærer en sele, som slutter helt tæt, så den ikke kan ”vride” sig ud af den. Det er således ikke ligegyldigt hvilken sele du lægger på katten.

I vores sortiment har vi flere seler, der er specielt fremstillet til katte. Derudover er der enkelte seler i vores hundesele sortiment, der ligeledes er velegnet til katte.

Det skal dog lige siges, at det ikke altid er nogen nem opgave at tilvænne katten til at gå med sele 😉 Man skal være udstyret med en del tålmodighed, med mindre at man lærer katten det, mens den stadig er killing.