HUNDELINER

Som hundeejer er hundesnoren en af de vigtigste anskaffelser, idet der mange steder er et krav om, at man skal have sin hund i snor.

Hvilken type hundesnor skal jeg vælge?

Mange hundeejere foretrækker de såkaldte flexliner, hvor man hurtigt kan veksle i mellem at have hunden i en lang og en kort snor.

En flexline er dog ikke altid så hensigtsmæssig, hvis du går tur med hunden i byen eller andre steder, hvor der er meget trafik. Her er det en fordel med en kortere og en bredere hundesnor, hvor man lynhurtigt kan få hunden til at rette ind på plads, når det er nødvendigt.

Især når man skal passere en vej eller en cykelsti, er det vigtigt at holde hunden i en kort snor, ikke mindst af hensyn til cyklisterne og andre trafikanter.

Hvis man for eksempel lufter flere hunde samtidig, kan der også nemt opstå kaos, hvis de lange tynde flexliner bliver viklet ind i hinanden.

Et godt alternativ til flexlinen er den såkaldte tre-positions line, hvor man har mulighed for at justere længden på linen men stadig har et godt og fast greb om linen, hvis hunden trækker i en anden retning. Der findes ligeledes liner med to positioner, oftest refereret som en dressurline.

Hundesnore der matcher halsbånd og hundesele

Producenterne af hundehalsbånd og hundeseler designer ofte hundeliner, der matcher halsbåndene og selerne. Hos os finder du masser af matchende sæt fra bl.a. franske producenter som BOBBY og WOUAPY. Også den koreanske producent af hundeseler, Puppia har designet hundeliner, der matcher deres populære soft seler.

Hvilken størrelse Hundesnor skal jeg vælge?

Størrelsen (Længde + Bredde) afhænger først og fremmest af hundens størrelse. Men hundens vægt og hvor meget den trækker, når I går tur, spiller også en rolle. Sidst, men ikke mindst, afhænger især linens bredde af størrelsen på den hånd der fører den.

Det giver næsten sig selv, at en hund i den tunge ende kræver en kraftigere og bredere line, hvis den skal kunne holde i længden. Ofte vil man også foretrække en kortere line til de store hunde eller hunde der trækker meget. Men det afhænger som før nævnt også af, hvor man primært går tur med hunden, f.eks. i skoven eller i byen.

Hundesnore – Materialer

De fleste hundesnore er fremstillet af læder eller nylon. Begge dele er meget holdbare materialer, men læderliner er væsentlig dyrere end nylonliner. Måske netop derfor bliver der solgt flere hundeliner i nylon.

De fleste af vores hundesnore i nylon er fremstillet af en meget blød kvalitet, så man ikke behøver at bekymre sig om at ”brænde” fingrene, hvis hunden trækker lidt.

Som et lidt billigere alternativ til hundeliner i læder, findes der også hundesnore i kunstlæder, også kaldet PU læder. Disse er dog ikke helt så holdbare som hundesnore i læder, selvom det ofte vil være svært at se forskel på dem.